ニュージーランドワインとカリフォルニアワインのオンラインWassy’s店長ハダノリです。
29日です。もうあと2日で今年も終わり。
it is 29th, only 2days to new year!
さて、昨夜のワイン
this is my last night wine.
legend
すごすぎるーーーっ。
ニューワールドとか、そうじゃないとか、言うたらあかんわ。
We should not say, this is ‘NEW world ‘ or Not.
美味いもんは、美味いっ。
Great wine is made in everywhere, in all around the world
いいワインはちゃんと熟成させて飲みたいよねーー。
the problem is, it’s very hard not to drink before aging well. cant wait
Rigde Vineyards,私はシャルドネも大好きです。
I love their Chardonnay as well.
2009年からRidge Santa Cruz Mountains ChardonnayはEstate Chardonnayになりました。
なんかお得な感じです。
Ridgeは、ワイナリーのウェブサイトにワイン説明がかなり詳しく書かれていて良いです。
i like the Ridge vineyard’s website, they explains wine making detail for each.
学校でワイン醸造も勉強してよかったなー。と思うのは、ウェブサイトにある
そんな説明が前よりもっともっと詳しく理解できるようになったこと。
I m glad i studied wine making little bit, cus now i can
understand what wine makers telling us better than before
Winemaking
All estate-grown Monte Bello vineyard grapes, hand harvested. Whole-cluster pressed. Fermented on the native yeasts, followed by full malolactic on the naturally-occurring bacteria. Minimum effective sulfur (35 ppm initially to barrels, 80 ppm over the course of aging). Pad filtered at bottling. In keeping with our philosophy of minimal intervention, this is the sum of our actions.
全部モンテベロの自社畑のぶどうを手摘みで収穫しました。
全房プレスを行った後、野生酵母で発酵、マロラクティック発酵は、
自然の酵母の発生に従って100%行っています。
亜硫酸の使用は極少量に押さえ(樽に加えたのは35ppm、すべての工程を
あわせても80ppm :ppmとはmg/L なので1リットルに35mg・・・・
35mgミリグラムって0.035グラムの事です。)
ボトリングの際にフィルターパッドを使用し、私たちのフィロソフィーである
できるだけ手を加えないワインつくりを行い、これが私たちにとって、最も重要なことです。
ああ、もう一回 リッジ飲みたい
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